RASPISAN JAVNI POZIV ZA POLJOPRIVREDNICE IZ PRIJEPOLJA

Opština Prijepolje raspisala je javni poziv za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne ekonomije, za dodelu bespovratnih sredstava ženama, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva starosti do 45 godina. Sredstva ne mogu dobiti žene koje su prethodne godine po istom konkursu dobile novac.

Pravilnikom o načinu ostvarivanja podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne ekonomije predviđeno je da osam najbolje rangiranih podnosilaca prijava dobije bespovratna sredstva. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava je do 200.000 dinara.

Sredstva su namenjena za nabavku opreme za unapređenje biljne i stočarske proizvodnje, poput mašina za proizvodnju voća, povrća, žitarica, lekovitog bilja, mašina za obradu zemljišta, zaštitu biljaka, navodnjavanje, pripremu stočne hrane, opreme za pčelarstvo, mlekarstvo i živinarstvo. Takođe, sredstva se mogu iskoristiti i za nabavku priplodnih grla – junica mlečnih i kombinovanih rasa do tri godine starosti,ovaca i koza do 18 meseci starosti.

Program za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanja žena u oblasti ruralne ekonomije finansira kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović. Ukupan iznos sredstava za ovu vrstu podsticaja iznosi 1,600,000,00 dinara, a učešće opštine Prijepolje 784 hiljade dinara.

Konkurs je otvoren do 26. oktobra ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Prvi korak

Na pravom ste mestu da napravite prvi korak. Pošaljite nam svoje podatke i javit ćemo se u kratkom vremenu da vidimo kako da Vam pomognemo.