Subvencije za junad 20.000 dinara po prodatom grlu

Vlada Srbije odlučila je da će proizvođačima tovne junadi za svako prodato grlo do 30. oktobra biti isplaćena subvencija od 20.000 dinara.

U saopštenju sa sednice Vlade Srbije navodi se da je zbog toga usvojena izmenjena Uredba o utvđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačim, kroz otkup tržinih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije Kovid 19.

Usvojene su izmene Uredbe koja se odnosi na raspodelu podsticaja za poljoprivrednike iz IPARD podsticaja, kojima će biti omogućeno pravo na isplatu u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u propisanom roku.

Za ovu i naredne dve godine novac će biti upotrebljen za programe koji se odnose na unapređenje konkurentnosti, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (podizanje novih zasada, unapređenje primarne proizvodnje), investicije u preradu i marketing proizvoda i upravljanje rizicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Prvi korak

Na pravom ste mestu da napravite prvi korak. Pošaljite nam svoje podatke i javit ćemo se u kratkom vremenu da vidimo kako da Vam pomognemo.